Odată cu dezvoltarea rapidă a industriei de prelucrare a metalelor de astăzi, din cauza nevoilor de producție, cererea de tăiere a materialelor metalice de diferite materiale, grosimi și forme a crescut foarte mult, ceea ce ridică provocări severe pentru procesul de tăiere a metalelor. Concurența în industria de prelucrare a metalelor a devenit din ce în ce mai acerbă. În prezent, procesul de tăiere a metalelor de pe piață se confruntă cu procesul de trecere de la vechi la cel nou. Există, de asemenea, multe moduri. Deci, cum să alegeți cel mai potrivit echipament dintre numeroasele metode de prelucrare a metalelor?
În primul rând, să înțelegem mai întâi avantajele și dezavantajele procesului tradițional de tăiere; procesul tradițional de tăiere este finalizat în principal de foarfece CNC, poanson, tăiere cu flacără, tăiere cu plasmă, tăiere cu apă la presiune înaltă și alte echipamente.
1. Masina de tuns
Mașina de forfecare, cunoscută și sub numele de mașină de forfecare, este o mașină care utilizează o lamă pentru a schimba mișcarea liniară în raport cu cealaltă lamă pentru a tăia placa. Este un fel de mașină de forjare, potrivită în principal pentru prelucrarea tablelor, care necesită doar tăiere în linie dreaptă. Acest echipament are costuri reduse și funcționare simplă. Scopul este relativ unic, nu este flexibil și nu acceptă tăierea unei varietăți de modele grafice.
2. (CNC/Turretă) Poanson
Poansonul este o presă de perforare, care este potrivită în principal pentru tăierea modelelor simple, cum ar fi găurile pătrate și găurile rotunde, ceea ce îmbunătățește flexibilitatea procesării curbei. Unele piese specifice din tablă pot fi prelucrate simultan, iar viteza de procesare a plăcilor subțiri este rapidă. Dezavantaje: În primul rând, capacitatea de a ștampila plăci metalice groase este limitată, iar principalele obiecte de prelucrare sunt plăci de oțel carbon cu o dimensiune mai mică de 2 mm. În al doilea rând, procesarea poansonului este foarte dependentă de matrițe, iar ciclurile de dezvoltare a matriței sunt lungi, costurile de producție sunt crescute și gradul de flexibilitate nu este ridicat. Al treilea este că suprafața de prelucrare a plăcii groase de oțel nu este netedă și este ușor să se producă caneluri de colaps, iar formarea convențională va provoca anumite daune suprafeței exterioare a materialului, iar zgomotul de procesare este puternic.
3. Tăiere cu flacără
Tăierea cu flacără este metoda inițială de tăiere termică, adică tăierea cu gaz. Tăierea tradițională cu flacără a experimentat tăierea cu gaz acetilenă, tăierea propanului și acum tăierea cu gaz natural pe scară largă. Costul echipamentului de tăiere cu flacără este scăzut, suportă tăierea plăcilor groase de oțel, iar piața are un stoc foarte mare; dezavantajele sale sunt că deformarea termică de tăiere este prea mare, fanta este prea largă și rata de utilizare a plăcii este scăzută. Este potrivit doar pentru prelucrarea brută a produsului și necesită o prelucrare secundară. .
4. Tăiere cu plasmă
Tăierea cu plasmă este o metodă de procesare care utilizează căldura unui arc cu plasmă la temperatură înaltă pentru a topi și evapora partea metalică sau o parte a inciziei piesei de prelucrat și utilizează impulsul plasmei de mare viteză pentru a îndepărta metalul topit pentru a se forma o incizie. Avantajul este că viteza de tăiere este rapidă, suprafața de tăiere este netedă și suportă diferite metale greu de tăiat de oxigen, în special pentru metalele neferoase. Dezavantajul este că cusătura de tăiere este mai largă, suprafața de tăiere nu este netedă și este ușor să se producă o cantitate mare de praf metalic, strălucire etc. Problemă, siguranța producției nu poate fi garantată eficient.
5. Tăiere cu apă de înaltă presiune
Tăierea cu apă la presiune înaltă, cunoscută în mod obișnuit sub denumirea de tăiere cu „jet de apă”, această metodă utilizează tehnologia de tăiere cu jet de apă de mare viteză, are caracteristicile unei puteri de tăiere puternice, costuri reduse, aplicate la tăierea unei varietăți de materiale și adaptabilă la plăci groase. tăiere. Dezavantajul este „tăierea cu jet de apă”. „La tăierea cu duritate mare sau plăci groase, viteza devine lentă, mediul de operare este haotic, iar consumabilele sunt mari.
Procesele tradiționale de tăiere menționate mai sus sunt binecunoscute și aplicate de producători datorită avantajelor de preț și funcțiilor lor. Cu toate acestea, în procesul de producție, dezavantajele proceselor tradiționale de tăiere sunt dezvăluite rapid. Prelucrarea metalelor brute și necesitatea unei cantități mari de suport de matriță au dus la creșterea costurilor de producție și o pierdere de timp și forță de muncă este deosebit de gravă. În plus, sunt obișnuite știrile despre procese complexe de producție, calitatea neuniformă a produsului și viteze de producție care nu pot ține pasul cu cerințele comenzii. Pentru a depăși această problemă de producție și pentru a se conforma evoluției vremurilor, inteligent și eficientmașini de tăiat cu laser cu fibreau apărut.
Zoro