XTMașină de tăiat cu laser cu placă plată cu laser
Avantajul mașinilor de tăiat cu laser este că înlocuiesc cuțitele mecanice tradiționale cu fascicule laser invizibile. Are caracteristicile de înaltă precizie, viteză de tăiere rapidă, nelimitată de modele de tăiere, tipărire automată, economisire de material, tăieturi plate și costuri reduse de procesare. Cum să aliniați corect mașina de tăiat cu laser plat va îmbunătăți sau înlocui treptat echipamentul tradițional de proces de tăiere a metalelor. Cum să reglați poziția de ieșire a unei mașini de tăiat cu laser.
Partea mecanică a lamei laser nu are contact cu piesa de prelucrat și nu va zgâria suprafața piesei de prelucrat în timpul funcționării. Viteza de tăiere cu laser este rapidă, incizia este plată și netedă și, în general, nu necesită prelucrare ulterioară. Zona afectată de căldură de tăiere este mică, deformarea plăcii este mică, iar incizia este îngustă (0,1 mm ~ 0,3 mm). Incizia este lipsită de solicitări mecanice și bavuri de forfecare. Precizie ridicată de prelucrare, repetabilitate bună și nicio deteriorare a suprafeței materialului. Programare CNC, capabilă să prelucreze orice schemă, capabilă să taie foi întregi în format mare fără a fi nevoie de deschiderea matriței, economică și cu economie de timp.
Metoda corectă de aliniere pentru mașinile de tăiat cu laser plat este următoarea:
Sistemul de ghidare laser este compus din oglinzi A, B și C cu trei niveluri și oglinzi de focalizare reglabile;
Sistemul de generare a laserului constă dintr-un laser CO2 și o sursă de alimentare laser.
Calea optică este sistemul de ghidare a luminii, iar aparatul cu laser Armada utilizează calea optică de zbor. Traseul optic complet constă dintr-un tub laser, un cadru reflector (A, B, C), o oglindă de focalizare și dispozitive de reglare corespunzătoare, care sunt părțile centrale ale mașinii de tăiat cu laser.
Calitatea ajustării traiectoriei luminii este direct legată de efectul de tăiere, așa că este necesar să faceți ajustări cu răbdare și meticulos.
A. Cadru reflector A
1. Suport de plasare a țintei luminii 2. Reflector 3. Șurub de blocare cu arc 4. Șurub de reglare 5. Piuliță de reglare 6. Șurub de blocare a
7. Şurub de blocare b 8. Şurub de reglare M1 9. Placă de blocare a oglinzii reflectorizante 10. Şurub de reglare M 11. Şurub de reglare M2
12. Arc de tensionare 13. Placă de montare reflector 14. Placă suport 15. Bază
b. Cadrul reflector B (placa sa de bază de instalare este diferită de cea a cadrului A, cu excepția faptului că restul este același)
1. Instalați placa de bază (mobilă la stânga și la dreapta)
2. Șuruburi de blocare
Cadru reflector C
1. Placă de reglare reflector 2. Reflector 3. Șurub de blocare 4. Șurub de reglare M1 5 Placă de reglare reflector
6. Placă de prindere reflector 7. Şurub de reglare M 8. Şurub de blocare 9. Şurub de reglare M2
d. Oglinda de focalizare
1. Cilindru interior al oglinzii de focalizare 2. Conductă de admisie 3. Inel de limită cu șurub 4. Manșon de tranziție a duzei de aer
5. Duză de aer 6. Tub oglindă 7. Șurub limită 8. Manșon de reglare
3. Reglarea căii optice
(1)
(1) Reglarea primei lumini
Aplicați bandă adezivă transparentă pe orificiul țintă de estompare al reflectorului A, atingeți manual puterea de lumină, reglați fin baza reflectorului A și suportul tubului laser, astfel încât lumina să lovească centrul găurii țintă și aveți grijă să nu blocați lumina;
(2) Reglarea celei de-a doua lumini
Mutați reflectorul B în poziția de la distanță, utilizați o bucată de carton pentru a emite lumină din aproape în departe și ghidați lumina în ținta fasciculului transversal. Dacă lumina de la distanță se află în interiorul țintei, capătul apropiat trebuie să fie în interiorul țintei. Apoi, reglați punctele de lumină de la capătul apropiat și de la distanță pentru a fi consecvente, adică modul în care capătul apropiat se abate și cum se abate și capătul îndepărtat, astfel încât crucea să fie în aceeași poziție atât în capătul apropiat, cât și în punctele de lumină îndepărtate. Aceasta indică faptul că calea luminii este paralelă cu șina de ghidare a axei Y.
(3) Reglarea celei de-a treia lumini (notă: crucea împarte punctul de lumină stânga și dreapta)
Mutați reflectorul C în poziția de la distanță, ghidați lumina în ținta luminii și loviți ținta o dată la capătul de intrare și, respectiv, la capătul de la distanță. Ajustați poziția crucii pentru a fi aceeași cu cea a crucii în punctul de capăt apropiat, indicând faptul că fasciculul este paralel cu axa X. În acest moment, dacă calea optică se înclină spre interior sau spre exterior, este necesar să slăbiți sau să strângeți M1, M2 și M3 pe cadrul oglinzii B până când acestea sunt împărțite uniform.
(4) Reglarea celei de-a patra lumini
Lipiți o bucată de bandă adezivă transparentă pe orificiul de ieșire a luminii, lăsând un semn circular pe orificiul de ieșire a luminii. Faceți clic pe priza de lumină și îndepărtați banda adezivă pentru a observa poziția orificiului mic. Reglați M1, M2 și M3 pe cadrul oglinzii C după cum este necesar, până când punctul luminos este rotund și drept.
(2) Metoda de măsurare a distanței focale: Puneți o bucată de fier sub duză, alergați până când lumina iese și ridicați tubul oglinzii. Când lumina atinge cea mai strălucitoare placă de fier, strângeți șurubul. În acest moment, distanța de la suprafața plăcii de fier la duza măsurată este distanța focală (aproximativ 4-6 mm)