XT Laser - Mașină de tăiat cu laser
Care sunt avantajele mașinilor de tăiat cu laser? De ce majoritatea producătorilor de prelucrare a metalelor folosesc acum mașini de tăiat cu laser? În industria actuală a mașinilor de tăiat cu laser cu fibre, marii producători joacă în secret și se confruntă cu numeroase riscuri. Succesul duce la succes, în timp ce eșecul duce la dispariția de pe piață. Astăzi, cu accent pe calitatea produsului, cererea pentru clienți care pot cumpăra mașini de tăiat cu laser se schimbă. Cererea personalizată de echipamente este stimulată de piață, iar ușurința în exploatare a echipamentelor a devenit unul dintre factorii de achiziție. În continuare, să analizăm aplicațiile și avantajele mașinilor de tăiat cu laser.
O mașină de tăiat cu laser folosește o oglindă de focalizare pentru a focaliza fasciculul laser pe suprafața unui material, determinând topirea materialului. În același timp, gazul comprimat coaxial cu fasciculul laser este utilizat pentru a elimina materialul topit, determinând raza laser să se miște în raport cu materialul de-a lungul unei anumite traiectorii, formând astfel o anumită formă a cusăturii de tăiere.
Domenii de aplicare ale mașinilor de tăiat cu laser
Diverse industrii de fabricare și prelucrare a mașinilor includ mașini-unelte, mașini de inginerie, producție de comutatoare electrice, producție de ascensoare, mașini pentru cereale, mașini textile, producție de locomotive, mașini agricole și forestiere, mașini alimentare, vehicule speciale, producție de mașini petroliere, echipamente de protecție a mediului, aparate de uz casnic. producție, foi de oțel siliconat pentru motoare mari etc.
Avantajele semnificative ale mașinilor de tăiat cu laser
1. Precizie ridicată: precizie de poziționare de până la 0,05 mm, precizie de poziționare repetată până la 0,02 mm
2. Fantă îngustă: fasciculul laser este focalizat în puncte de lumină foarte mici, realizând o densitate mare de putere la punctul focal. Materialul este încălzit rapid până la punctul de vaporizare, iar prin evaporare se formează găuri. Pe măsură ce fasciculul de lumină se mișcă liniar cu materialul, găurile formează continuu fante înguste. Lățimea inciziei este în general de 0,10-0,20 mm.
3. Suprafață de tăiere netedă: Suprafața de tăiere este lipsită de bavuri, iar rugozitatea suprafeței inciziei este în general controlată în Ra12.5.
4. Viteză rapidă: viteza de tăiere poate ajunge la 10m/min, iar viteza maximă de poziționare poate ajunge la 70m/min, ceea ce este mult mai rapid decât viteza de tăiere a sârmei.
5. Calitate bună de tăiere: tăiere fără contact, cu impact minim de căldură asupra muchiei de tăiere și aproape nicio deformare termică a piesei de prelucrat, evitând complet prăbușirea muchiei formată în timpul ștașării și forfeirii materialului. În general, nu este nevoie de procesare secundară pentru cusătura de tăiere.
6. Nicio deteriorare a piesei de prelucrat: Capul de tăiere cu laser nu va intra în contact cu suprafața materialului, asigurându-se că piesa de prelucrat nu este zgâriată.
7. Nu este afectat de duritatea materialului tăiat: Laserul poate prelucra plăci de oțel, oțel inoxidabil, plăci de aliaj de aluminiu, aliaje dure etc. și poate efectua tăiere fără deformare, indiferent de duritate.
8. Nu este afectat de forma piesei de prelucrat: Procesarea cu laser are o flexibilitate bună, poate prelucra orice formă și poate tăia țevi și alte materiale neregulate.
9. Economisirea investiției în matriță: Procesarea cu laser nu necesită matrițe, nu necesită consum de mucegai, nu necesită repararea matriței, economisește timpul de înlocuire a matriței, economisind astfel costurile de procesare și reducând costurile de producție, potrivite în special pentru prelucrarea produselor mari.